Кампания: Бургас - ВЕЛОСИПЕДНИЯ ГРАД

Кампанията "Бургас - велосипедният град” стартира официално. Нейното начало ще бъде дадено на 15 август с концерт на лятната сцена "Охлюва” от 20 ч., разкри композиторът Стефан Димов, заклет велосипедист и лице на кампанията. Специални участници на концерта ще са Мими Иванова, Развигор Попов, оркестър "Горещ пясък” и група "Петте сезона”.

Час преди концерта, от 19 ч. в морската градина пред Пантеона, велосипедистите ще покажат уменията си  и ще зарадват посетителите с каскади и велосипедно шествие, предвождано от кмета Димитър Николов. То ще достигне до лятната сцена.

През последните няколко години в Бургас се работи усилено по т.нар. зелена мобилност. За целта бяха изградени нови велоалеи и предстои да бъдат изградени нови 20 км, заяви зам.-кметът Йорданка Ананиева. По думите й преди новите велосипедни алеи да бъдат изградени ще бъде потърсено мнението на хората, които се придвижват предимно с велосипеди. По този начин ще бъде постигнато съвпадение в интересите.

Работата не приключва дотук, тъй като в началото на новата учебна година няколко бургаски училища ще се сдобият с нови паркинги за велосипеди. Самите училища подават заявки за това, като най-малко десет учебни заведения, че желаят да имат подобни съоръжения.

Кампанията "Бургас - велосипедният град” си поставя за цел да промени нагласите и мисленето на хората и да популяризира този начин на придвижване в града.

 

http://inews.bg/