Мистерии: Горивото на Вълков - кошмарът на монополистите

Брауновият газ e другата апокрифна технология, която ще избави българина от игото на енергийните монополисти, ако, разбира се, й бъде позволено да види бял свят. Отговорът срещу високите цени на тока и природния газ се крие в чешмата, вярват феновете на енергийната конспирация.
Как да запалим водата открил Юл Браун. Това е емигрантското име на родения във Варна изобретател проф. Илия Вълков. Като ученик той прозрял, че между редовете на Светото писание е кодирано важно за цялото човечество послание. "В Библията открих, че Бог е създал първо водата и е вложил всичката си енергия в нея. Тогава е казал - така ще бъде навсякъде", разказва приживе проф. Вълков. След 1944 г. той е хвърлен в лагер в Белене, а после успява да емигрира за Австралия.

 

От уроците по физика се знае, че водата не гори, но в нея се съдържа една взривоопасна частичка водород. Добивът и съхранението й са много скъпи - това се твърди упорито. С помощта на импулсен ток на Никола Тесла Вълков разлага H2O на атоми водород и кислород и отново ги съединява, получавайки не взрив, а контролирана, мощна и екологична енергия - така наречения Браунов газ.
"Реакцията не е взривоопасна, както плашат големите корпорации", заявява проф. Браун. При нея няма експлозия, а имплозия, която е в пъти по-ефективна, поставена в двигател с вътрешно горене, например. Освен това пламъкът, който се получава, има собствен разум! Сам повишава или намалява температурата си според материала, който се поднася пред него. Брауновият газ с лекота топи и най-твърдата материя, но ако сe подадe дирeктно върху кожата на човeшката ръка, не сe получава никакво изгарянe. Просто върху ръката сe кондeнзира свeжа вода. Тези свойства на газовата смес все още не са разгадани от науката.
От американската космическа агенция - НАСА, си направили следния експеримент. Извадили най-топлоустойчивата си сплав, струваща милиони, и поставили термометър, градуиран до 6000 градуса по Цeлзий. Газът на българина разтопил като восък скъпоструващия материал, а уредът превъртял скалата си.
Приложението на Брауновия газ е огромно, казват енергетици. Той може да замени пропан-бутана и метана пo бензиностанциите, в топлофикация с него може да се подгрява котела на практика без пари. В някои страни откритието на Юл Браун вече се използва като добавка в ТЕЦ-овете на въглища, като така многократно се намаляват вредните емисии. В Китай генератори на Браун подсилват централите с нискокалорични въглища.
Малцина знаят, че Брауновият газ може да върне в играта и считаната за неекологична ядрена технология. Високата температура на горене на пламъка деактивира радиоактивните отпадъци от централите като с магическа пръчка, превръщайки ги в безвредни въглеродни съединения. Това свойство на Брауновия газ Илия открил при един инцидент. Забравил в своята лаборатория през нощта генератора си включен. Когато се върнал, понечил да запали цигара и всичко избухнало. "Последва експлозия, след това имплозия  -все едно бях в центъра на Слънцето", споделя пред приятели големият учен. Случайно носил в джоба си един радиоактивен материал, който след имплозията намалил своето лъчение в пъти. В бъдеще откритието на Юл Браун може да изпарява без остатък тоновете отпадъци от всякакво естество, в които тъне планетата ни.
Накрая Вълков конструира и две батерии, които слага в колата си. Те произвеждат гориво от вода, с което конвенционален двигател изминава с едно зареждане 1600 км.
По петите на българския изобретател обаче непрекъснато са икономически и военни разузнавания. Едните искат разработките му, за да ги продадат на Китай, а други - за да ги покрият, иначе световната икономика щяла да рухне заради безплатното водно гориво. След смъртта на Юл Браун неговата дъщеря успя чрез спонсори да върне в България оцелели разработки и неговите първи генератори. Разбира се, основните страници от революционните му открития липсвали.

http://paper.standartnews.com/bg/